Jaunumi

Atpakaļ
2018-12-03 Inta Kraskeviča

Līderis sāk ar sevi!

Nu jau garām profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas seminārs "Līderis un komanda" nometņu vadītājiem, organizētājiem un audzinātājiem, kurš notika 2018.gada 1.un 2.decembrī Baložu vidusskolā.  Šogad 68 nometņu vadītāju tematiskais sauklis bija "Līderis sāk ar sevi!", un patiesi- katrs sākām ar sevi, gan iepazīstoties ar līderības testa rezultātiem, gan darbojoties praktiskajās nodarbībās, lai izprastu komandas veidošanas procesus. Nometņu vadītājam kā līderim, viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izveidot saliedētu un radošu nometnes audzinātāju komandu- tas mums izdevās! Apguvām āra dzīves iemaņas darbā ar bērniem un jauniešiem nometnēs, nakts trasītē no visas sirds uzturējām komandas garu, otrās dienas praktiskajās nodarbībās iepazināmies ar improvizācijas spēlēm! Tas bija tā vērts! VISC izsaka pateicību radošajiem un profesionālajiem pasniedzējiem: SIA "Jardi" trenerim Arnoldam Brūderim, režisorei Aigai Dzendoletto, Āra dzīves apmācību centra "Pelēkais vilks"  nometņu vadītājam Nilam Klintam, Jaunsardzes informācijas centra instruktoriem, Baložu vidusskolas direktorei. Ar katru gadu pārliecinamies, ka nometņotāju interese organizēt saturiskas un piedzīvojumiem bagātas nometnes nemazinās. Paldies par kopā būšanu!  Patiesā cieņā, nometņu jomas koordinatore-  Inta Kraskeviča.

 

P.S.Izturīgākie pēc nakts trasītes!

DAŽAS NO ATSAUKSMĒM:

  • Arnolds ir fantastisks vadītājs, kurš ne tikai māca, bet iemāca būt labākam nometnes vadītājam!
  • Nakts trasīte pārsteigumiem pilna, savu izjūtu, robežu un prasmju pārbaude. Lūdzu šādu piedzīvojumu atkārtot!
  • Paldies Arnoldam, ka dalījās savā pieredzē, zināšanas noderēs skolas darbā un nometņu organizēšanā. Ļoti atraktīvs, pieredzes bagāts, tolerants, izglītots pasniedzējs!
  • Āra dzīves iemaņas( Nils K.): tika rādīti piemēri, balstoties uz pieredzi. Super! Patika, ka puiši ļoti centās, lai mēs sasniegtu rezultātu. Paldies par zināšanām, kas noderēs savā pedagoga praksē;
  • Improvizācijas spēles: Atraktīva, izdomas bagāta, jautra un zinoša pasniedzēja. Prata motivēt klausītājus, lai iesaistītu improvizācijas spēlēs. Daudz jaunu ideju!
  • Praktiskās komandas nodarbības ( Arnolds B.): Izveidojās superīga komanda.Jauns skatījums uz līdera lomu. Viela pārdomām, kā rīkoties!
  • Nakts trasīte ( Raivo Tuka): Emocionāli bagāts piedzīvojums. Iemācījos pārvarēt bailes un paraudzīties uz nopietnām lietām ar humoru. Paldies komandas biedriem!
  • Improvizācijas spēles ( Aiga Dz.): Sen nebiju tik daudz smaidījis un smējies!
  • Nakts trasīte: Policijas patruļa bija lieliska. Jaunsardzes puiši rullē! Smalki punkti bija jāatrod. Super!