Jaunumi

Atpakaļ
2016-02-05 I.Kraskeviča

JAUNS METODISKAIS MATERIĀLS PAR AUTORTIESĪBĀM

Ir izstrādāts jauns informatīvs materiāls bērnu nometņu organizētājiem un vadītājiem par autortiesībām- autore Iveta Zelča. Materiāls tapis ar mērķi izskaidrot bērnu nometņu vadītājiem un organizētājiem kā autortiesību likuma normas var skart nometņu darbību un nometnēs plānotās aktivitātes. Materiāls pieejams arī mājas lapas www.nometnes.gov.lv sadaļā "Metodiskais atbalsts". Lai noder ikdienas lietošanai. Ar cieņu, Inta Kraskeviča, tālrunis 67350813, e-pasts: nometnes@visc.gov.lv

Lasīt Vairāk...
2015-10-23 I.Kraskeviča

Profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas seminārs bērnu nometņu vadītājiem un organizētājiem!

Labdien, cienījamie nometņu vadītāji un to organizētāji!

Aicinām Jūs piedalīties 2015.gada pieredzes apmaiņas un profesionālās pilnveides seminārā, kurš notiks Rīgā, Rīgas sanatorijas internātpamatskolā, Brīvības gatvē 384a 28.un 29.novembrī. Esam ieplānojuši Jums plašu programmu praktisko iemaņu un zināšanu apguvei, kā arī pieredzes apmaiņai.  Tagad galvenais Jūsu uzdevums ir veikt pieteikšanos uz semināru sadaļā "Nometņu vadītāju salidojumi", lai varam katram dalībniekam aizsūtīt plašāku informāciju par nodarbību norisi.  Plašāka informācija par nodarbībām pieejama augstāk minētajā sadaļā.

Pieteikšanās semināram jāveic līdz 20.novembrim!

Jautājumi: Inta Kraskeviča, tālr. 67350813, 29165542, e-pasts: nometnes@visc.gov.lv

Lasīt Vairāk...
2015-09-10 I.Kraskeviča

Jauns metodiskais materiāls nometņu vadītājiem

Sveiciens cienījamie nometņu vadītāji! 

Arī mēs vasaras mēnešos esam pastrādājuši un sagatavojuši palīglīdzekli nometņu organizēšanai! Piedāvājam Jums Ivetas Zelčas izstrādāto metodisko materiālu bērnu nometņu veidotājiem  "Trasītes un to organizēšana". Gandrīz katrā nometnē trasītes ir viens no veidiem kā ieinteresēt un aizraut nometnes dalībniekus. Kas gan var būt labāks par nakts trasīti ar pārsteiguma momentiem  un  negaidītiem pavērsieniem! Vēlam, lai šis metodiskais materiāls Jums palīdz izveidot savas piedzīvojumu trasītes interesantākas un radošākas. Ceram, ka arī skolotājiem šis materiāls noderēs, organizējot rudens ekskursijas brīvā dabā. Priecāsimies par Jūsu atsauksmēm un vērtējumiem par materiālā praktisko pielietojumu un lietderīgumu. Lai izdodas: Inta Kraskeviča, e-pasts: nometnes@visc.gov.lv. 

 

Lasīt Vairāk...
2015-05-27 I.Kraskeviča

Valsts kanceleja piedāvā nometņu dalībniekiem apmeklēt izstādi!

Ņemot vērā lielo interesi par Ministru kabineta ēkā izveidoto ekspozīciju "Rainis un Aspazija politikā jeb "Pēc manis"", kas tika izveidota Muzeju naktij, izstāde tiek pagarināta līdz 30.jūnijam.

Ekspozīcija par abu dzejnieku politisko darbību un ieguldījumiem valsts veidošanā un attīstībā ir unikāla starp citām Raiņa un Aspazijas darbībai veltītajām, jo tikai šeit iespējams apskatīt abu radošo pārstāvju saņemtos augstos valsts apbalvojumus- Trīs Zvaigžņu ordeni Rainim, Trīs Zvaigžņu ordeni un Atzinības krustu Aspazijai. Unikalitāti izstādei piešķir arī Aspazijas kamejas broša, kurai ir īpaša leģenda par tās nokļūšanu muzeja krājumos.

Ekskursijas  būtu vēlams pieteikt  vismaz divas dienas pirms apmeklējuma. Kontakti: Valsts kancelejas Komunikācijas departaments: e-pasts:maija.lace@mk.gov.lv, tālrunis 67082924)

Lasīt Vairāk...
2015-04-22 I.Kraskeviča

Metodiskais materiāls "Darbs ar sociālā riska grupas bērniem un jauniešiem atkarību profilaksē"

Valsts izglītības satura centrs ir sagatavojis metodisko materiālu pedagogiem "Darbs ar sociālā riska grupas bērniem un jauniešiem atkarību profilaksē", kas ieskicē virkni problēmjautājumu pedagoga darbā saistībā ar viņa personīgo un profesionālo gatavību un motivāciju strādāt un sadarboties ar sociālā riska grupas bērniem un viņu vecākiem. Tajā sniegts arī ieskats par darbā izmantojamiem resursiem, metodēm un nepieciešamo atbalstu.

Izdotajā krājumā ietverta semināru lektores, narkoloģes- psihoterapeites Ināras Vārpas pieredze atkarību profilakses jomā un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas  pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas speciālistu sagatavotā prezentācija, kā arī ieskats semināru norisē un darba grupās izskanējušās pedagogu vajadzības.

Piedāvāju šo materiālu arī Jums- nometņu vadītāji, iespējams- noder! Ar cieņu, nometņu kursu koordinatore - Inta Kraskeviča.

Metodiskais atbalsta materiāls "Darbs ar sociālā riska grupas bērniem un jauniešiem atkarību profilaksē"

Lasīt Vairāk...
2014-05-23 I.Kraskeviča

Nometņu vadītāja rokasgrāmata, palīgs katram nometņu vadītājam

 

Sveiciens visiem nometņu vadītājiem, kuri jau uzņēmuši zemo startu nometņu organizēšanai šovasar. Valsts izglītības satura centrs vēlas atgādināt- reģistrējiet savas nometnes mūsu mājas lapā un saskaņojiet tās! Ņometņu reģistrēšana un saskaņošana Jums pašiem būs drošuma garants- tiks sadalīta atbildība par nometnes norisi starp organizētāju, saistītām iestādēm un bērnu vecākiem! Ļoti labs palīgs ikdienas lietošanai ir mūsu mājas lapā esošā "Nometņu vadītāja rokasgrāmata", izmantojiet to! Lai atsvaidzinātu zināšanas, piedāvājam  rokasgrāmatas prezentācijas materiālu, kuru ir izstrādājusi mūsu nometņu vadītāju kursu lektore- Iveta Zelča, lai noder!

Nometņu vadītāja rokasgrāmatas prezentācija

Lasīt Vairāk...
2014-05-21 I.Kraskeviča

Ieteikumi bērniem, atrodoties vasaras nometnēs!

Sveiciens visiem mazajiem un lielajiem nometņu dalībniekiem! Vieni jau ir devušies uz izvēlētajām nometnēm, citi kopā ar vecākiem vēl tikai izskata piedāvāto nometņu klāstu. Sadarbībā ar Veselības inspekcijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta speciālistiem esam apkopojuši dažus drošības  ieteikumus, kuri būtu jāņem vērā bērniem uzturoties nometnēs-  gan par drošību uz ūdens, gan par saules aizsarglīdzekļu izmantošanu, gan par uzturēšanos mežā vētras laokā  u.tt. Ikviens no Jums, dodoties uz nometni, vēlas atgriezties tikai ar priecīgām atmiņām, vai ne! Novēlam visiem drošas un piedzīvojumiem bagātas nometnes!  Ieteikumus vari izlasīt pievienotajā pielikumā.

Veselības Inspekcijas ieteikumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ieteikumi

Lasīt Vairāk...
2014-05-19 I.Kraskeviča

Jautājumi un atbildes par nometnēm!

Kādiem aspektiem jāpievērš uzmanība, izvēloties nometni bērnam? Pats galvenais ir saruna ar bērnu. Kādā nometnē bērns vēlas piedalīties? Lai bērnam izvēlētos nometni, ir noteikti jāņem vērā bērna intereses, vēlmes, iemaņas. Jāskatās, kādā nometnē bērns jutīsies vislabāk. Vecākiem un bērniem ir iespēja iepazīties ar nometņu reģistru VISC mājas lapā www.nometnes.gov.lv , kurā ir pieejama informācija par nometnēm, un to saturu. Nometnes saturiskais apraksts atklāj arī nometnes filozofiju, vērtības, darbības, kuras nometnē tiks īstenotas.

Pielikumā piedāvājam informāciju  "jautājumi un atbildes par nometnēm",  lai vecāki papildinātu to jautājumu loku, kuri būtu uzdodami nometnes vadītājam.

Lasīt Vairāk...
0000-00-00

SVARĪGA INFORMĀCIJA NOMETŅU VADĪTĀJIEM!