Jaunumi

Atpakaļ
2018-10-30 I.Kraskeviča

Aicinām piedalīties bērnu nometņu vadītāju, organizētāju un pedagogu profesionālās pilnveides seminārā

Kā katru gadu, arī šogad Valsts izglītības satura centrs organizē bērnu nometņu vadītāju, organizētāju un pedagogu profesionālās pilnveides semināru "Līderis un komanda". Seminārs notiks 2018.gada 1.un 2.decembrī  Ķekavas novada Baložos, Baložu vidusskolā. Seminārā ietvertās tēmas: Teorētiskās un praktiskās nodarbības "Komandas profils"- komandas veidošanas procesi, dalīsimies pieredzē par komandas veidošanas procesiem savās nometnēs, iesim nakts komandas saliedēšanas trasītē, mācīsimies kā organizēt improvizācijas spēles nometnēs. Lūgums pieteikties semināram mūsu mājas lapas sadaļā semināri/salidojumi līdz 2018.gada 15.novembrim. Plašāka informācija: Inta Kraskeviča, e-pasts; nometnes@visc.gov.lv, tālr. 60001629.

Lasīt Vairāk...
2018-06-19 I.Kraskeviča

Informācija par personas medicīniskajām grāmatiņām darbiniekiem nometnēs!

Sveiciens visiem nometņu vadītājiem! Informējam, ka zaudējuši spēku ir Ministru kabineta 2001.gada 27.novembra noteikumi Nr. 494 "Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm". Tas nozīmē, ka nometnē strādājošajiem darbiniekiem nav nepieciešamas medicīniskās grāmatiņas. Lai laba vasara!

Lasīt Vairāk...
2018-05-17 I.Kraskeviča

Aicinām pieteikties Starptautiskās pašizaugsmes programmas Award vasaras nometnei "Vējš burās!"

Valsts izglītības satura centrs šovasar laikā no 11.augusta lidz 17.augustam organizē Starptautiskās pašizaugsmes programmas Award diennakts nometni "Vējš burās!" (vairāk info-  www.award.lv)   Nometne notiks Salacgrīvas novada, Lejupes pagasta "Vecmuižā" ( www.vecmuiza.lv ). Nometnē plāno piedalīsies dalībnieki no Lielbritānijas, Maltas, Turcijas, Somijas un Latvijas.

Aicinām nometnei pievienoties  pusaudžus vecumā no 14-18 gadiem, kuriem pietiek drosmes , neatlaidības, piedzīvojuma gara kopā ar mums  doties Kapteiņa Šnores apslēpto dargumu meklējumos! Iesim ekspedīcijā, iemācīsimies jaunas prasmes, veiksim labo darbu, darbosimies komandā- gan sporta spēlēs, gan nakts trasītē.  Nometnes izmaksas vienam dalībniekam - no 20-30 euro.  Nometnei var pieteikties: ej.uz/Vejsburas.

Lasīt Vairāk...
2018-05-01 I.Kraskeviča

SVARĪGA INFORMĀCIJA NOMETŅU VADĪTĀJIEM! Grozījumi MK noteikumos Nr.981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība"

Informācija visiem bērnu nometņu vadītājiem! Otrdien, 27.jūnijā Ministru kabineta sēdē atbalstīti grozījumi MK 2009.gada 1.septembra noteikumos Nr.981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darba kārtība". Noteikumu grozījumi paredz izmaiņas noteikumu normās par ārsta zīmes nepieciešamību un higiēnas pamatprasībām nometnēs. Lūgums iepazīties ar pielikumiem!

Preses relīze

Grozījumi ar komentāriem

Lasīt Vairāk...
2018-02-01 I.Kraskeviča

Kā piereģistrēties bērnu nometņu vadītāju kursiem!

Arvien turpinās pieteikšanās bērnu nometņu vadītāju kursiem 2018.gada pirmajam pusgadam. Piereģistrēšanos kursiem  var veikt mūsu mājas lapas sadaļā "Nometņu vadītāju kursi". Lai sistēma apstiprinātu Jūsu dalību nepieciešams aizpildīt visas pieteikumu anketas ailes: arī sadaļu rekvizīti. Sistēma automātiski uz Jūsu norādīto e-pastu atsūtīs apliecinājumu, ka esat ietverts konkrētajā kursu grupā. Ja šāda apliecinājuma nav, nepieciešams veikt reģistrēšanos atkārtoti.  Šobrīd kursu grupas ir saplānotas līdz jūnija mēnesim. Informējam, ka kursi notiks arī 2018.gada oktobrī, novembrī un decembrī.

Lasīt Vairāk...
2018-01-18 I.Kraskeviča

Ir atvērta pieteikšanās uz bērnu nometņu vadītāju kursiem 2018.gadā!

Sveiciens visiem interesentiem, kuri vēlas kļūt par bērnu nometņu vadītājiem, kā arī tiem, kuriem bērnu nometņu vadītāja apliecības termiņš iet uz beigām (apliecība derīga 5 gadus)! Aicinām jau šogad izvēlēties sev atbilstošu laiku kursu apmeklējumam 2018.gadā. Kursi notiks Rīgā, Valsts izglītības satura centra telpās- Strūgu ielā 4. Ja reģistrējieties kursiem- pārliecinieties, vai uz jūsu norādīto e-pasta adresi atnāk apliecinājums par iekļaušanu konkrētajā grupā.

P.S. Februāra pilnveides kursiem- 36 stundas vēl var pieteikties līdz 19.janvārim.

Daugavpils (72 stundu un 36 stundu) kursiem vēl var pieteikties līdz 23.janvārim ieskaitot.

Lasīt Vairāk...
2017-11-16 I.Kraskeviča

Jauna pieredze un zināšanas iegūtas!

Šogad, kā ierasts, pedagogi, nometņu organizētāji un vadītāji 2017.gada 10.,11.,12.novembrī tikās profesionālās pilnveides seminārā : "Nometnes komandas veidošanā un vadīšanā" .  Valsts izglītības satura centrs vēlas pateikties sadarbības partnera - Nodibinājuma "Atklāj-sevi.lv"  komandai un īpaši Kasparam Meļņikonim par saturīgi novadītu pasākumu un savas pieredzes nodošanu kolēģiem. Šogad apguvām nometnes plānošanu no idejas līdz realizācijai, jauno dalībnieku ievadīšanu nometnes darba procesā, nometnes dalībnieku saliedēšanas aktivitātes, saskarsmes un savstarpējās uzticēšanās veicināšanas prasmes,  emociju vadību, kā arī darbojāmies āra trasītēs un iepazināmies ar jauninājumiem normatīvajos aktos nometņu jomā. Sirsnīgs paldies visiem, kuri piedalījās un aktīvi darbojās. Prieks kopā būt!

Lasīt Vairāk...
2017-10-16 I.Kraskeviča

Informācija par Veselības inspekcijas pieņemtajiem grozījumiem maksas pakalpojumu cenrādī!

Veselības inspekcija ir veikusi grozījumus 2013.gada 27.augusta Ministru kabineta noteikumos nr.675 "Veselības inspekcijas maksas pakalpojumu cenrādis". Grozījumi paredz, ka dienas un diennakts nometņu saskaņošana ar VI turpmāk ir maksas pakalpojums.  Sākot ar 2017.gada 1.oktobri nometņu organizētājiem nebūs nepieciešams VI nodrošināt transportu pārbaužu veikšanai- aizbraukšana uz nometnes norises vietu būs viņu pašu pienākumos, neatkarīgi kurā Latvijas vietā nometne tiks organizēta. Tāpat VISC  Veselības inspekcijai lūdza skaidrot, kādā kārtībā Veselības inspekcija aprēķinās samaksu tām nometnēm, kuras vienā norises vietā tiks plānotas vairākās maiņās, kā arī- kādi dokumenti tiks pieprasīti saskaņojot nometnes. Pievienojam veiktos grozījumus VI pakalpojumu cenrādī.

Lasīt Vairāk...
2016-11-09 I.Kraskeviča

Veiksmīgi noslēdzies profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas seminārs nometņu vadītājiem, nometņu organizētājiem un pedagogiem!

Valsts izglītības satura centrs pateicas visiem semināra dalībniekiem par lielo atsaucību, piedaloties visās semināra aktivitātēs. Šogad nometņu vadītāji, organizētāji un pedagogi varēja praktiski darboties, meklējot vērtības, iegūstot jaunas idejas, izejot āra trasītes, noskaidrojot, kā rīkoties problēmsituācijās, kuras var rasties nometņu norises laikā. Lektoriem sakām paldies par dalīšanos pieredzē un iegūtajām zināšanām. Semināra tematika "Laimes Lāci meklējot" katru no mums izveda cauri sasnigušajam Sūnu ciemam. Prieks, ka mums ir tik daudz atbildīgu un atraktīvu nometņu vadītāju, nometņu organizētāju un pedagogu! Pateicamies sadarbības partneriem: SIA Pieaugušo izglītības centram "Minerva" par semināra organizēšanu, SIA "Lāči", Medusveikals, izdevniecībai "Jumava" par atbalstu prieka sarūpēšanā.

Lasīt Vairāk...
2016-09-12 I.Kraskeviča

Uzsākta pieteikšanās profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas semināram bērnu nometņu vadītājiem un pedagogiem "Metodes, paņēmieni un resursi kvalitatīvai nometņu organizēšanai"

Nometņu vadītāji un pedagogi laipni aicināti apmeklēt profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas 24 stundu semināru. Seminārs notiks Rīgā, Rīgas sanatorijas internātpamatskolā, Brīvības gatvē 384a, 4.,5.,6.novembrī. Šogad daudz  aktivitāšu notiks ārā- trasītēs, praktiski darbosimies strādājot vērtību darbnīcās, mācīsimies kā jēgpilni un radoši organizēt pasākumus un aktivitātes nometnēs, runāsim par to, kā nometnes vadītājam jārīkojas, risinot konfliktsituācijas nometnēs, kādi normatīvie akti jāņem vērā, un kāda dokumentācija jāsakārto. Plašāka informācija pieejama pievienotā programmā.

P.S. Pieteikties semināram ir iespējams mājas lapas sadaļā "Nometņu vadītāju salidojumi". Piesakoties norādiet arī sava T-krekla izmēru.

Ja ir jautājumi: Inta Kraskeviča, e-pasts:nometnes@visc.gov.lv , tālr. 67350813.

MŪSU ATBALSTĪTĀJI:

Lasīt Vairāk...
>> Vecākas ziņas